"


6 συνήθειες που χαλούν την ορθή στάση του σώματός σας

«Ίσια η πλάτη»-«Μην καμπουριάζεις»: φράσεις που ακούμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας.Όσο αυτά περνούν, τόσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από την εικόνα του ευθυτενούς σώματος. Στην καθημερινότητά μας, η σπονδυλική στήλη υφίσταται πολλά δεινά και υποβάλλεται σε σκληρές «δοκιμασίες» εξαιτίας κάποιων μηχανικών συνηθειών μας –των οποίων τις βλαβερές συνέπειες συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε.

Για πολλές από εσάς, η μέρα μοιράζεται ανάμεσα σε γραφείο και σπίτι. Στο πρώτο, οι ώρες περνούν αναπόφευκτα μπροστά από έναν υπολογιστή, με το σώμα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένο καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου. Ίσως να μιλάτε πολλές στο τηλέφωνο –χωρίς ακουστικά-, γράφοντας παράλληλα στο πληκτρολόγιο ή να κάθεστε σταυροπόδι. Το σώμα καταπονείται και μοιραία, καμπουριάζει.

Μικρές, καθημερινές συνήθειες σαμποτάρουν την ορθή στάση του σώματος με αποτέλεσμα να επιστρατεύουμε περισσότερη ενέργεια όταν περπατάμε, να αντιμετωπίζουμε μυϊκούς πόνους και να επηρεάζουμε αρνητικά την εξωτερική μας εμφάνιση.

Οι παρακάτω 6 συνήθειες χαλούν την ορθή στάση του σώματος:

1) Κουβαλάς μια βαριά τσάντα στον έναν ώμο: Μια συνήθεια που μας ακολουθεί στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Μια συνήθεια που κουράζει το σώμα, προκαλώντας, παράλληλα πόνο στην πλάτη, ισχιαλγία και πονοκέφαλο. Αν δεν μπορείτε να ελαφρύνετε την τσάντα που κουβαλάτε καθημερινά, φροντίστε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αλλάζετε την πλευρά που την κρεμάτε.

2) Όσο βρίσκεσαι στο γραφείο, κάθεσαι σε μια καρέκλα, σκυφτή σ'ένα πληκτρολόγιο: Αυτή η εικόνα περιγράφει την καθημερινότητα πολλών από εσάς. Φροντίστε να μην καμπουριάζετε μπροστά από τον υπολογιστή και να κάνετε συχνά διαλείμματα.

3) Κινητό τηλέφωνο: Αν είστε σκυμμένες στην οθόνη του κινητού για ώρες, γράφοντας μηνύματα, ή σερφάροντας, τότε, καταπονείτε σημαντικά την σπονδυλική σας στήλη.

4) Φοράς ψηλά τακούνια: Άλλη μια συνήθεια που βλάπτει την στάση του σώματός σας και καταπονεί το μυϊκό σας σύστημα.

5) Κάθεσαι σταυροπόδι: Η εν λόγω στάση του σώματος κουράζει την σπονδυλική στήλη και προκαλεί πόνο στον αυχένα, την πλάτη και τα πόδια.

6) Ακουστικό τηλεφώνου: Αν έχετε την συνήθεια να κρατάτε το ακουστικό του τηλεφώνου μεταξύ του αυτιού και του ώμου σας, να θυμάστε ότι πιέζετε τους μύες της πλάτης και του αυχένα, γεγονός πολύ επιβαρυντικό για την σπονδυλική σας στήλη.

Πηγή: bovary.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ