Το μενού για αύριο Τετάρτη 6/2 προτείνει:
Ψητές μελιτζάνες με κουσκούς και φέτα
Υλικά
2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος
¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
αλάτι
3/4 φλ. τσ. κουσκούς ολικής
¼ φλ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ φλ. τσ. φέτα, τριμμένη
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις μελιτζάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Ανακατεύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και απλώνουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες.
- Αλατίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1 φλ. τσ. νερό, προσθέτουμε το κουσκούς, βάζουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και αλατίζουμε.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, αφήνοντας όμως λίγη, 1 εκ. περίπου. Κόβουμε σε κομματάκια τη σάρκα τους και τη ρίχνουμε στο κουσκούς μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε.
- Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και προθερμαίνουμε. Βάζουμε το μείγμα του κουσκούς στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε για 1-1 ½ λεπτό.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr