"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη 6/2 προτείνει:


Ψητές μελιτζάνες με κουσκούς και φέτα

Υλικά


    2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος
    ¼  φλ. τσ. ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
    αλάτι
    3/4 φλ. τσ. κουσκούς ολικής
    ¼  φλ. τσ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
    1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    1 κ.σ. χυμός λεμονιού
    ½ φλ. τσ. φέτα, τριμμένη

Διαδικασία


  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

  • Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις μελιτζάνες, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

  • Ανακατεύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το σκόρδο και απλώνουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες.

  • Αλατίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 1 φλ. τσ. νερό, προσθέτουμε το κουσκούς, βάζουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και πάλι και αλατίζουμε.

  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και αφαιρούμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, αφήνοντας όμως λίγη, 1 εκ. περίπου. Κόβουμε σε κομματάκια τη σάρκα τους και τη ρίχνουμε στο κουσκούς μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε.

  • Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και προθερμαίνουμε. Βάζουμε το μείγμα του κουσκούς στις μελιτζάνες, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε για 1-1 ½ λεπτό. 

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ