Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 2/2 προτείνει:


Κοχύλια στον φούρνο με σπανάκι και φέτα

Συστατικά

    300 γρ. μακαρόνια (προτεινόμενα αυτά που μοιάζουν με κοχύλι)
    250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    100 γρ. τυρί κρέμα
    100 γρ. τυρί τσένταρ
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    4 κ.σ. φρυγανιά
    150 γρ. σπανάκι
    200 γρ. φέτα
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

 Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 250ο C.

    Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Οταν είναι έτοιμα τα σoυρώνουμε και κρατάμε 100 γρ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.

    Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν.  Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Κατόπιν προσθέτουμε σχεδόν όλη την ποσότητα από το τριμμένο τσένταρ και τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αρκετό αλάτι και πιπέρι. Τέλος βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο, την τριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος (25x35 εκ.) βάζουμε τα ζυμαρικά, το μείγμα και τα ανακατεύουμε.

    Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι.

    Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ