Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη 14/2 προτείνει:



Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα

Υλικά

    400 γρ. ταλιατέλες
    300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
    1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
    40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
    400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
    2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
    12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
    100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
    40 ml ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλατοπίπερο και 120 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη.

Πηγή: gastronomos.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ