"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη 7/2 προτείνει:



Πορκέτα πανσέτα γεμιστή ρολό

ΥΛΙΚΑ

    2 κιλά χοιρινή πανσέτα με το δέρμα της επάνω στο μισό μέρος ξεκοκκαλισμένη και ανοιγμένη από τον κρεοπώλη μας
    2 κσ μουστάρδα
    150 γρ μορταδέλα τύπου Μπολώνια σε πολύ λεπτές φέτες
    150 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας
    8-10 λιαστές ντομάτες λαδιού
    Μείγμα από 1κσ το καθένα ψιλοκομμένα, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και θυμάρι
    Αλάτι/πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •     Αλείφουμε την ανοιγμένη πανσέτα με την μουστάρδα, ρίχνουμε πιπέρι, στρώνουμε την επιφάνεια της με τις φέτες μορταδέλας, τοποθετούμε ανά διαστήματα τις λιαστές ντομάτες και τελευταίο ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της το τριμμένο τυρί.
  •     Τυλίγουμε προσεκτικά την πανσέτα μας ξεκινώντας από το τμήμα το οποίο δεν έχει το δέρμα, έτσι ώστε το δέρμα να καλύψει την εξωτερική επιφάνεια της. Θέλουμε το τμήμα στο οποίο έχουμε αφήσει το δέρμα να είναι η εξωτερική επιφάνεια της πανσέτας και να μην έχει δέρμα εσωτερικά.
  •     Δένουμε με σπάγκο την πορκέτα μας και τρίβουμε το δέρμα καλά καλά απ΄έξω με μπόλικο αλάτι.
  •     Την βάζουμε σε ταψί με σχάρα επάνω από ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό. Ψήνουμε για 3 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 155 βαθμούς γυρνώντας το ψητό μας 1 φορά την ώρα.
  •     Στα τελευταία 20-30 λεπτά ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η πέτσα και να γίνει πολύ τραγανή (για το τέλειο ψησιμο θα πρέπει να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο βυθίζοντας ένα θερμόμετρο στο κέντρο του. Είναι έτοιμο όταν η εσωτερική θερμοκρασία έχει φτάσει στους 70-75 βαθμούς.
  •     Όταν η πορκέτα μας βγεί από τον φούρνο την αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί πριν κόψουμε τους σπάγκους. Σερβίρεται κομμένη σε φέτες ατομικής μερίδας.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ