"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;


Το μενού για αύριο Δευτέρα 11/2 προτείνει:

Εύκολη Γαριδομακαρονάδα

Υλικά

500 γρ κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
2 κρεμμυδάκια μέτρια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
7-8 κλωνιά μαϊντανό
1/2 ποτήρι του νερού ούζο
Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας κύκνος ή 3 ώριμες ντομάτες
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας - εδώ Νο 6

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια (όχι πολύ να κρατάνε λίγο),τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα,κατά το βράσιμο μέσα στο νερό,ρίχνουμε εκτός από αλάτι και 2 με 3 κουταλιές της σούπας του ελαιόλαδου.
 
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι,προσθέτουμε όλες τις πιπεριές κομμένες σε μακρόστενα κομματάκια, το σκόρδο σε ροδέλες λεπτές,τα κρεμμυδάκια κομμένα σε μακρόστενο λεπτό σχήμα,και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν.
 
Αμέσως προσθέτουμε τις γαρίδες όπως είναι παγωμένες,μόνο τις ξεπλένουμε και κόβουμε με ψαλίδι τα μουστάκια,-αν θέλετε βγάζετε το κέλυφος αφήνοντας μόνο την ουρίτσα και το κεφάλι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε το ούζο,ανακατεύουμε συχνά με προσοχή.
 
Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει τον πελτέ,προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,την ζάχαρη,τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας με προσοχή αν και δεν διαλύονται οι συγκεκριμένες γαρίδες είναι λίγο μεγάλες.

 
Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμες. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω βάζουμε την σάλτσα με τις γαρίδες. Αν θέλετε βάζετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε για ακόμη πιο νόστιμα. Πασπαλίστε αν θέλετε το πιάτο με φρέσκο μαϊντανό.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ