"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Δευτέρα;


Το μενού για αύριο Δευτέρα 4/2 προτείνει:


Κριθαρότο με λουκάνικο!

Υλικά
250 gr Κριθαράκι χονδρό
250-300 gr λουκάνικο χωριάτικο (ή της αρεσκείας σας)
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κύβο κνορ της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο λίγο για το σωτάρισμα
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λουκάνικο να σωταριστεί μαζί με το κρεμμύδι.


  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συνεχώς, ελαφρά, μέχρι να γυαλίσει.


  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για δύο λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.


  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το σκόρδο, τον κύβο, τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι ζεστό νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά προτίμηση.


  • Στην συνέχεια παρακολουθούμε και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να πιει το νερό ώστε να προσθέσουμε κι άλλο ποτήρι.


  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ανακατεύοντας και προσθέτοντας ζεστό νεράκι, ώσπου να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (δοκιμάζουμε ανά διαστήματα) στο βράσιμο της μανέστρας (εγώ το αφήνω περίπου 20 λεπτά)


  • Στο τέλος αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς το με μια καθαρή πετσέτα για πέντε λεπτά.


  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Είναι από τις συνταγές που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, όμως πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ