"


Θ. Καρυπίδης: Η βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ απαιτεί ειδική τροπολογία ώστε κανένας πολίτης να μη στερηθεί το νερό

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδης συναντήθηκε με Δημάρχους και Προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της περιοχής


για το θέμα των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας από την σύστασή τους και μετά. Υπήρξε εξυγίανση και δημοσιονομικό όφελος, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι  «αποτελεί σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι η πρότασή μας για ειδική τροπολογία χρηματοδότησης των ΔΕΥΑ για την εκτέλεση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης έως 100% από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση».

Αυτό σημαίνει ότι με την άρση του περιορισμού χρηματοδότησης από το Εθνικό ΠΔΕ  οι ΔΕΥΑ μπορούν να χρηματοδοτούνται και να υλοποιούν σημαντικά έργα στον τομέα τους, απαραίτητα για την εξασφάλιση υδροδότησης, την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού και την κατασκευή και αναβάθμιση δικτύων αποχέτευσης, αποσκοπώντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά στα χρέη των Επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ θα πρέπει να κατατεθεί ειδική τροπολογία  από ειδικό πρόγραμμα, που θα εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την συνέπεια ως προς τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ και την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, ώστε κανένας πολίτης να μην στερηθεί το νερό.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ