"

Ψηφοφορία για να φωτιστεί την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων η Ελληνική Βουλή με κόκκινο και μαύρο χρώμα

Όπως έγινε γνωστό​,​ από την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ο κ. Θεόφιλος Κωτσίδης κατέθεσε πρόταση προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Νίκο Βούτση,


το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανήμερα της 19ης Μαΐου για το έτος 2019, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων, από την έναρξη της δεύτερης και πιο σκληρής φάσης της Γενοκτονίας, να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση και να φωτιστεί με δύο χρώματα.

Το κόκκινο και το μαύρο. Κόκκινο για το αίμα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και μαύρο για το πένθος.

Ξεκίνησε, μάλιστα, η συλλογή διαδικτυακών υπογραφών με στόχο να κατατεθούν και αυτές, μαζί με το παραπάνω αίτημα στην Ελληνική Βουλή. Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο πολύ θα δυναμώσουμε το αίτημα.


Ας ψηφίσουμε, για να καταφέρουμε όλοι μαζί, να καθιερωθεί η συμβολική αυτή κίνηση από πλευράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάθε “19η Μαΐου”, αρχής γενομένης από το 2019.

Ακολουθεί η επιστολή η οποία στάλθηκε στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ.
Ν. Βούτση.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

όπως γνωρίζετε, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων αναγνωρίζει και ψηφίζει ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» με το Νόμο 2193/1994 ΦΕΚ Α’ 32.

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει αποδειχθεί πια επιστημονικά με τα αρχειακά τεκμήρια που αποκάλυψαν οι έρευνες. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες (International Association for Genocide Scholars, IAGS) εξέδωσε το 2007 το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει το διαπραχθέν έγκλημα της Τουρκίας στους προαναφερθέντες λαούς.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για το έγκλημα της Γενοκτονίας ενάντια στους Έλληνες του Πόντου, είναι επαρκή για να χαρακτηριστεί το έγκλημα ως γενοκτονία, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε η Συνθήκη του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας το 1948.

Η συνεχιζόμενη άρνηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας από το σύγχρονο τουρκικό κράτος είναι προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη σας στην έκθεση: «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» του ομ. καθηγητή Ιστορίας κ. Κων. Φωτιάδη και όλα όσα καταμαρτυρούν τα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα που είδατε, την ευαισθησία σας σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, θα ήθελα να σας προτείνω το Ελληνικό κοινοβούλιο να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση και να φωτιστεί με δύο χρώματα, ανήμερα της 19ης Μαΐου, αρχής γενομένης από τις 19 Μαΐου 2019.

Να φωτιστεί με το κόκκινο και το μαύρο χρώμα. Κόκκινο για το αίμα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και μαύρο για το πένθος.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.gopetition.com/petitions/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-19-%CE%BC%CE%B1%CE%90%CE%BF%CF%85-2019-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1.html

Πηγή: evros24.gr
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ