"


«Κιτρινόμαυρο» το 58ο El Clásico, με νίκη τίτλου 0-2 και +6 της Αστραπή Μ. στον Παναργειακό

Τεράστια νίκη βαθμολογικής σημασίας που ισοδυναμεί με τίτλο, πέτυχε η Αστραπή Μεσοποταμίας, επικρατώντας δίκαια με το καθαρό σκορ 0-2 στο Άργος Ορεστικό, επί του Παναργειακού, στο 58ο στην ιστορία τους EL Clasico.

Οι «κιτρινόμαυροι» με δύο γκολ που πέτυχαν στο τελευταίο 10λεπτο, διατήρησαν το αήττητό τους, ενώ παράλληλα δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας ΕΞΙ (6) βαθμών από τον 2ο της βαθμολογίας και βασικό ανταγωνιστή τους τον Παναργειακό (ουσιαστικά η διαφορά είναι επτά βαθμοί αφού υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας).



Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Γιώργου Τομόπουλου, υποχρέωσε τους γηπεδούχους στην πρώτη τους ήττα εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, διατηρώντας, παράλληλα και την θετική παράδοση των τελευταίων ετών στις εκτός έδρας αναμετρήσεις στο Άργος Ορεστικό, όπου αγνοεί την ήττα για τέταρτο σερί παιχνίδι.

Στα άλλα ματς της  16ης αγωνιστικής της Α' κατηγορίας “PIZZA & BAR-FOOD – Η ΠΑΠΙΑ“, οι έδρες είχαν τον πρώτο λόγο (το μοναδικό διπλό ήταν αυτό της Αστραπής Μ.), απουσίαζε το «Χ», ενώ ικανοποιητικός ήταν και ο αριθμός τερμάτων που σημειώθηκαν (25).





Άρωμα αγγλίας, με ανατροπές, συγκινήσεις και χιτσκοκικό φινάλε ήταν αυτό στο Μαυροχώρι, όπου ο τοπικός Γράμμος κινδύνεψε σοβαρά με απώλεια βαθμών, ωστόσο, όμως, με γκολ που πέτυχε στα… χασομέρια, λύγισε την σθεναρή αντίσταση της Πενταβρύσου, επικρατώντας με σκορ 4-3, συμπληρώνοντας τέσσερα ματς χωρίς ήττα και παραμένοντας σταθερά στην 3η θέση.

Αγχωτική και δύσκολη, όπως εξελίχθηκε νίκη, πέτυχε ο Νταηλάκης  κόντρα στο μαχητικό Βίτσι με σκορ 1-0, με τους γηπεδούχους να λυτρώνονται με γκολ που πέτυχαν στα τελευταία λεπτά, νίκη με την οποία και διατηρήθηκαν στην 4η θέση.



Ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη, η Ομόνοια Βογατσικού ήταν η νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι του Ίωνα Δραγούμη, επικρατώντας της  Δόξας Αμπελοκήπων με σκορ 4-2, ενώ, νίκη με ανατροπή και μάλιστα στο φινάλε, πέτυχε ο Ηρακλής Πολυκάρπης, λυγίζοντας την αντίσταση της Δόξας Κορησού με σκορ 3-2, κι ενώ το σκορ μέχρι το 90’ ήταν ισόπαλο 1-1.

Τα εύκολα-δύσκολα έκαναν τα Γραμμοχώρια στην εντός έδρας αναμέτρησή τους με τον Κάστορα, αφού προηγήθηκαν με 3-0, τελικά πέτυχαν μία αγχωτική, όπως εξελίχθηκε νίκη, επικρατώντας με σκορ 4-2.



Τέλος, στην επικίνδυνη ζώνη παρέμεινε ο Κρόνος που είχε ρεπό, όπως επίσης, Πεντάβρυσος, Κάστορας και Αμπελόκηποι, γνώρισαν τις ήττες και εξακολουθούν να κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.













Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ