"


Κ. Μητσοτάκης για την Δυτ. Μακεδονία: «Θα στηριχθεί αναπτυξιακά η Περιφέρεια»

Στις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Κοζάνη σήμερα, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019,

το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης των ΝΟΔΕ ΝΔ Δυτικής Μακεδονίας, για την επίσημη παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη και βουλευτή Κοζάνης του κόμματος, κ. Γιώργο Κασαπίδη.

Όπως τόνισε η Δυτική Μακεδονία δεν θα είναι στο «περιθώριο» αλλά στο προσκήνιο των «αναπτυξιακών δράσεων», όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, ενώ προέβλεψε ότι στις 26 Μαΐου, εκτός από τις Ευρωεκλογές θα γίνουν και οι Εθνικές εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει το κόμμα του, όπως θα κερδίσει και την Περιφέρεια ο κ. Κασαπίδης.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, αφού τόνισε ότι σήμερα «απαξιώνεται», επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει μία «βιώσιμη ΔΕΗ», ενώ έκανε λόγο για μία «δραστική ανασυγκρότηση της επιχείρησης». Όπως τόνισε θα πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο, για την οποία όπως ανέφερε η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να γίνει πρότυπο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα, όταν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι δεν θα ανεχτεί μεθόδους όπως των ελληνοποιήσεων του γάλακτος, καθώς γνωρίζει ποιοι τις κάνουν.

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει στήριξη στην παραγωγή των αρωματικών και θεραπευτικών φυτών στη Δυτική Μακεδονία, καθώς είναι προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ενώ επισήμανε ότι θα δρομολογηθεί πρωτοβουλία ώστε και η Γούνα να στηριχθεί από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης.

Παράλληλα όπως ανέφερε θα υπάρξει ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον Τουρισμό για αξιοποίηση των ορεινών όγκων, όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τα οποίο θα αναπτυχθούν με τη συμβολή της Περιφέρειας και ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

Επίσης επανέλαβε ότι η ΝΔ ως επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μείωση φόρων και εισφορών, όπως θα είναι: μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ, συντελεστή στο 20% της φορολογίας επιχειρήσεων και στο 13% στον ΦΠΑ της εστίασης, απλοποίηση των διαδικασιών για προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και στήριξη της οικογένειες με 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας.

Για χαμένες ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, κ. Γιώργος Κασαπίδης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία, ενώ έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι θα χαθούν οι μισές θέσεις εργασίες μέχρι το 2026 στον ενεργειακό τομέα.

Χαρακτήρισε «ασχεδίαστη» τη μεταλιγνιτική περιόδο, η οποία θα πρέπει, όπως είπε να γίνει εθνική προτεραιότητα, ενώ έκανε πρόταση στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, να δημιουργήσει ως αυριανή Κυβέρνηση και πρωθυπουργός, ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο σε συνεργασία με όλα τα κόμματα.

«Απαιτούνται παρεμβάσεις σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης και βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, κ. Γιώργος Κασαπίδης, τονίζοντας ότι η Δυτική Μακεδονία θα χάσει τα επόμενα χρόνια 12 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα στάθηκε στις αθρόες εισαγωγές του πρόβειου γάλακτος, οι οποίες για τρία συνεχόμενα χρόνια έχουν ρίξει την τιμή του κάτω από το κόστος παραγωγής, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τον  κλάδο οι κτηνοτρόφοι, ενώ έκανε λόγο και για την κρίση στη γούνα, που έχει υποστεί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ