"


Η επιτυχημένη συμμετοχή της Δ. Μακεδονίας στη "Zootechnia" 2019

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Προβάλλουμε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, στηρίζουμε έμπρακτα τους φορείς και συλλόγους.


Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 11η Διεθνής Έκθεση "Zootechnia" 2019 για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.


Στο περίπτερο της Περιφέρειας, στο σαλόνι αλόγου της "Zootechnia" φιλοξενήθηκε η ΕΝ.Ι.Π.Ι. «Ένωση Ιδιοκτητών πλαγιοτροχαστών Ίππων Μακεδονίας», η οποία ιδρύθηκε το 2015, με έδρα τη Σιάτιστα Κοζάνης, από ιδιοκτήτες πλαγιοτροχαστών ίππων που καλλιεργούν την παραδοσιακή και αθλητική ιππασία. Σκοπός της είναι η αναγνώριση, η καταγραφή σε Βιβλία Γενεαλογίας, η ανάπτυξη, η βελτίωση, η αναπαραγωγή, η προστασία, η διάδοση και η αξιοποίηση της αυτόχθονης ελληνικής φυλής πλαγιοτροχαστών ίππων, με ιστορία τριών χιλιετιών.

Λόγω της τεράστιας και σημαντικής συμβολής των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας στην διατήρηση της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πάντα στηρίζει ενέργειες και συμμετοχές που έχουν σκοπό να προβάλλουν την περιοχή μας και να την αναδείξουν ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, επιδεικνύοντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και την μοναδική παράδοση του τόπου μας, παράλληλα με τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και τα απείρου κάλλους φυσικά τοπία.

Μέσα από τη συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση, διεθνούς χαρακτήρα, προβλήθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, τα άλογα της ένωσης πλαγιοτροχαστών (Αραβανιάρικων) αλόγων, τα οποία αποτελούν ιστορικό πλούτο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Στη Σιάτιστα, την Αιανή και σε πολλά άλλα σημεία της Περιφέρειάς μας, τα συγκεκριμένα άλογα είναι  άρρηκτα συνδεδεμένα με μοναδικά τοπικά έθιμα.

Εκφράζονται τα θερμά συγχαρητήρια προς τους συμμετέχοντες και τονίζεται η σημασία αυτών των δράσεων προς όφελος της περιοχής μας, παροτρύνοντας κι άλλους φορείς και συλλόγους σε παρόμοιες συμμετοχές, με την στήριξη της Περιφέρειας.


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ