"


Η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου Ιεράς Μητροπόλεως (ΦΩΤΟ)

Σε έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο παραδοσιακό δεσμό μεταξύ των μελών της τοπικής Εκκλησίας εξελίσσεται η κοπή της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση αυτή η οποία προσέλκυσε σημαντικό αριθμό ατόμων της καστοριανής κοινωνίας που προσήλθαν στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του ξενοδοχείου "LIMNEON". Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, προλόγισε την εκδήλωση ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ έλαβε το λόγο και εξήρε τη δράση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, το οποίο έρχεται ως αρωγός σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει ο αναγκεμένος άνθρωπος της εποχής, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που στηρίζουν έμπρακτα το έργο αυτό.

Κεντρικός ομιλητής για φέτος ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος με το γλαφυρό του ύφος ανέπτυξε με τρόπο θεολογικό και επιστημονικό το θέμα: "Παλαιοί και σύγχρονοι Άγιοι", τονίζοντας ιδιαίτερα την ευλογία που είχε να παραστεί στην αλλαγή αμφίων και λάρνακας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην ομώνυμη Ιερά Μονή. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν από την εκδήλωση πλήρεις νοημάτων από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου και ανανέωσαν το ραντεβού συν Θεώ για του χρόνου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157706742626164

Πηγή: imkastorias.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ