"


Για το Film Office στη Δυτική Μακεδονία η χθεσινή συνάντηση του Περιφερειάρχη

Η δημιουργία film office στη Δυτική Μακεδονία, ενός θεσμού ο οποίος σε τοπικό επίπεδο θα εξυπηρετεί και θα κατευθύνει


τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και θα προσελκύει ξένες επενδύσεις ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στις 20 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, μεταξύ του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), κ. Λευτέρη Κρέτσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη.

Η Δυτ. Μακεδονία έρχεται να προστεθεί στις περιφέρειες που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για τη συγκρότηση του ελληνικού δικτύου των film offices και συγκεκριμένα, της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για ένα οδικό χάρτη για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, επιλύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο προβλήματα δεκαετιών όσον αφορά στη διαχείριση και στήριξη κυρίως της κινηματογραφικής παραγωγής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Κοζάνης κ. Θεμιστοκλής Μουμουλίδης καθώς και ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, προκειμένου να συζητήσουν με τον Υφυπουργό για το νέο Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει αναλάβει έγκριτος οίκος για λογαριασμό της ΔΕΗ, σχετικά με τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία κινηματογραφικού στούντιο στη Δυτ. Μακεδονία.

 Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως διεθνής προορισμός κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας κυρίως σε νέους, που ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον κλάδο της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και η ΔΕΗ συνεργάζονται σε ένα έργο με ηχηρό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο. Ο κλάδος της οπτικοακουστικής παραγωγής βρήκε ικανούς συμμάχους και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής επικροτεί και υποστηρίζει τέτοιες προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, κ. Λευτέρης Κρέτσος.
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ