"


Διαμαρτυρία του Περιφερειάρχη προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αποδυνάμωση σε οχήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών


Την έντονη δυσαρέσκειά του προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ.  Θεόδωρος Καρυπίδης με σχετική επιστολή για το θέμα της ανακατανομής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας

σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη:

Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας,

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζω την έντονη δυσαρέσκειά μου σχετικά με το θέμα της ανακατανομής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα 24 υπηρεσιακα οχήματα που θα ανακατανεμηθούν σε όλη την Ελλάδα, τα 5 είναι από την Δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα 1 όχημα από την Εορδαία, 1 από Γρεβενά, 1 από Καστοριά, 1 μοτοσυκλέτα από Φλώρινα και 1 από Γρεβενά.

Τα συγκεκριμένα οχήματα αποκτήθηκαν από Κοινοτικούς Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς πρωτοστατήσαμε ως Περιφέρεια και ανταποκριθήκαμε άμεσα στα αιτήματα των Υπηρεσιών σας για ανάγκες που αφορούσαν την προμήθεια οχημάτων και θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων, με χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και ιδίους πόρους, με σκοπό να συνδράμουμε στην ενίσχυση του δύσκολου έργου των Υπηρεσιών σας στη διαφύλαξη των συνόρων, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, καθώς οι δύο από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες παρέχουν διασυνοριακή προστασία σε όλη τη χώρα και επιπλέον με την άριστη συνεργασία της Περιφέρειάς μας και των Υπηρεσιών σας κάναμε το καλύτερο δυνατό ώστε να μειώσουμε τα ποσοστά εγκληματικότητας και να αυξήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μας.

Το γεγονός ότι προχωράτε σε μία τέτοια διαδικασία χωρίς την συγκατάθεσή μας, μας αναγκάζει να σταθούμε απέναντί σας και να σας ζητήσουμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας σεβόμενοι την άριστη συνεργασία μας, την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών σας στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως τους πολίτες.

Παράλληλα, σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας μας, υπενθυμίζοντας ότι η γνωστοποίηση αυτής της απόφασης θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες και πλήγμα για την εικόνα την Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία οφείλει να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία.

Κατόπι των ανωτέρων, σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις συνέπειες αυτής της απόφασης, που πάρθηκε εν αγνοία μας και πέρα κάθε δεοντολογίας, και να διασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας, σεβόμενοι το δύσκολο έργο που επιτελούν καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Θεόδωρος Καρυπίδης
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ