Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή», υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,


στα πλαίσια της έκθεσης εικαστικών που διοργανώνει με την εικαστική ομάδα «fireart» στο φουαγέ του δήμου της Θεσσαλονίκης από τις 22 Μαρτίου 2019 έως τις 5 Απριλίου 2019 για τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να αποστέλλουν τα έργα τους ταχυδρομικώς στη διεύθυνση του Συλλόγου «Παναγίας Κρεμαστής 18β, Εύοσμος, Τ.Κ. 56224, Θεσσαλονίκη» ή να τα παραδώσουν ιδιοχείρως στην έδρα του Συλλόγου κατόπιν επικοινωνίας στο
τηλέφωνο 2310775346. Στο φάκελο της υποβολής του έργου πρέπει να υπάρχει η τάξη και το σχολείο του μαθητή καθώς κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα έργα πρέπει να κατατεθούν στο Σύλλογο ή να αποσταλούν με ταχυδρομείο μέχρι την 8η Μάρτη 2019. Για τη δημιουργία των έργων οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπλοκ ζωγραφικής που χρησιμοποιείται στο μάθημα των καλλιτεχνικών. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με ένα έργο. Τα έργα θα παρουσιαστούν στην έκθεση. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «1919-2019 - 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Προσφυγιά η πληγή των λαών».

Τα έργα θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: α) Δημοτικό, β) Γυμνάσιο, γ) Λύκειο.

Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα. Η βράβευση θα γίνει κατά τη διάρκεια της έκθεσης σε ημέρα που θα ανακοινωθεί από τον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή». Την επιλογή των έργων που θα βραβευτούν θα την κάνει επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς της ομάδας «fireart» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου Παναγία Κρεμαστή.

Διευκρινήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου 2310775346 και στο e-mail του συλλόγου panagia.kremasti@yahoo.gr.

Πηγή: e-Pontos.gr


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ