"


Αυστραλία: Οι πλημμύρες έβγαλαν τους κροκόδειλους στους δρόμους

Χιλιάδες σπίτια απειλούνται από τις πλημμύρες στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι να έχουν υποχρεωθεί να τα εγκαταλείψουν,


αφότου οι αρχές άνοιξαν τους υδατοφράκτες έπειτα από πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν υπερχείλιση φραγμάτων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβαν χιλιάδες τηλεφωνήματα στη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το Reuters, από την πόλη Townsville και τη γύρω περιοχή, όπου τα καταφύγια γέμισαν κόσμο. Ακόμα και κροκόδειλοι έκαναν την εμφάνισή τους σε δρόμους των προαστίων.

«Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν μια φορά στα εκατό χρόνια» δήλωσε η κυβερνήτης της πολιτείας Κουίνσλαντ κα. Annastacia Palaszczuk. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με την ίδια, οι πλημμύρες έχουν πλήξει χιλιάδες σπίτια.

Βροχή - ρεκόρ, ύψους 1,16 μέτρων, έπεσε στην περιοχή του Townsville το τελευταίο 7ήμερο, και η βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παράλληλα έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για υπερχειλίσεις πολλών ποταμών.

Ακόμα και μετά το άνοιγμα του υδατοφράκτη, το φράγμα είναι γεμάτο στο 229%. Το λιμάνι του Townsville παραμένει ανοιχτό αλλά υπάρχουν προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις λόγω της σφοδρής βροχής και των πλημμυρών.




Πηγή: newsbeast.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ