Τί μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;


Το μενού για αύριο Τετάρτη 9/1 προτείνει:


Νόστιμες Φακές

Υλικά 
500 γραμ. φακές ψιλές
1/2 φλ. ελαιόλαδο
​2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
​2 μικρά πράσα τρυφερά ψιλοκομμένα
​2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
​2 καρότα τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
​2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες (εμπορίου ή φρέσκιες)
​2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας
​2 δαφνόφυλλα
λίγη ρίγανη
λίγο ξύδι
λίγο αγουρέλαιο για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
ελιές
φέτα και τραγανό ψωμί

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.

Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.

Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Πάντα να τις τρώτε με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο, ρύζι ή ψωμί, γιατί σας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος.

Αυτή τη συνταγή την κρατάμε ως βάση και δημιουργούμε τη θεϊκή παραλλαγή Φακές βελουτέ (με τραγανό μπέικον ή προσούτο) με όση ποσότητα περίσσεψε ή αν θέλουμε από την αρχή.

Συνοδέψτε τις τέλειες κόκκινες φακές σούπα με ζεστό, μυρωδάτο ψωμί που θα φτιάξετε με τα χέρια σας.

Πηγή: argiro.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ