"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;


Το μενού για αύριο Σάββατο 5/1 προτείνει:


Ριζότο με καλαμπόκι και γαρίδες

Υλικά

500 γρ. ρύζι για ριζότο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1,2-1,5 λίτρα ζωμό
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
1 καυτερή πιπερίτσα (ή και παραπάνω)
1 φλ. καλαμπόκι
1 κρεμμύδι
1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο (μεγάλη)
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. βασιλικό (φύλλα φρέσκα)

Εκτέλεση

Βάζουμε το ζωμό να βράζει

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε βαθύ τηγάνι (ή κατσαρόλα) ρίχνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να πάρει όλο μια γυαλάδα.
 
Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις πιει το κρασί, αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό, μισό φλιτζάνι τη φορά.

Μετά το πρώτο φλιτζάνι ζωμό, προσθέτουμε το καλαμπόκι και λίγο αλατοπίπερο.
 
Μόλις πιει αυτό που βάλαμε, βάζουμε το επόμενο και συνεχίζουμε έτσι μέχρι να πιεί όλο το ζωμό και να γίνει το ρύζι (κάνα 20λεπτο).
 
Στο μεταξύ έχουμε βάλει και ένα μικρό τηγανάκι δίπλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπερίτσα και το σκόρδο (που τα έχουμε ψιλοκόψει όλα). Τσιγαρίζουμε λίγο, να πάρει ωραία μυρωδιά και το λάδι μας. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, σηκώνει και παραπάνω πιπερίτσα. Ή μπορείτε να βάλετε μπούκοβο, το ίδιο πράγμα είναι.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να πάρουν ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και ίσως να καφετίσουν και λίγο. Να φαίνονται ροδοψημένες! Καλύτερα αποτελέσματα έχουμε με τηγάνι που δεν είναι αντικολλητικό πάντως... Αλατοπιπερώνουμε λίγο. Αν δεν έχουν βγάλει όλα πολλά υγρά, ρίχνουμε λίγο κρασάκι. Αφήνουμε μέχρι να μην έχει πια υγρά. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό (αφήνουμε μερικά φυλλαράκια για διακόσμηση) και τον προσθέτουμε. Σβήνουμε το μάτι.

Το ριζότο μας θα έχει γίνει λογικά τώρα. Βάζουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να χυλώσει. Προσθέτουμε και τις γαρίδες (κρατήστε και πάλι μερικές για τη διακόσμηση) και ανακατεύουμε ξανά.

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ