"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη 10/1 προτείνει:


Σούπα Μοσχάρι Βραστό
Υλικά
1500 gr. μοσχαράκι σπάλα,ποντίκι, λάπα, κότσι
10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 καρότα
8-10 μικρές πατάτες
1 πράσο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κλωναράκι Θυμάρι
1500 ml. ζωμό βοδινού
1 φλούδα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Οδηγίες

Πλένουμε το μοσχάρι,το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό περίπου 1½ λίτρα.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι και ξαφρίζουμε.

Μόλις βράσει το κρέας, προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, την δάφνη, το δενδρολίβανο,την φλούδα του λεμονιού, το θυμάρι, τα κρεμμύδάκια και τις πατάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε.

Περίπου 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα καρότα και το πράσο.

Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης,το δενδρολίβανο και την φλούδα του λεμονιού.

Σερβίρεται ζεστή με αρκετό λεμόνι!

Πηγή: funkycook.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ