"


Συναγερμός στα Πανεπιστήμια- Ανάμεσα σε αυτά και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας– Εστάλησαν 12 ύποπτοι φάκελοι

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί ύποπτοι φάκελοι με σκόνη σε:


Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Στο Αργοστόλι σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές του νησιού, από τους ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας τέτοιος φάκελος εστάλη και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο κτήριο της πρώην διοικούσας στην οδό Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη στο Αργοστόλι. Μάλιστα, οι δύο κοπέλες που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο να έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, ενώ σε καραντίνα είναι και ο χώρος που έφτασε ο φάκελος. Να σημειωθεί πως σήμερα ύποπτοι φάκελοι έχουν σταλεί σε συνολικά επτά πανεπιστήμια, καθώς εκτός από τον φάκελο στην Μυτιλήνη, σήμερα εντοπίστηκαν πέντε ακόμα φάκελοι σε Αθήνα (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, και ΑΣΠΕΤΕ -πρώην ΣΕΛΕΤΕ- στο Ηράκλειο), Χανιά, Βόλο και Κέρκυρα, ενώ ένας ακόμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής φαίνεται πως είχε φτάσει πριν από μερικές μέρες. Επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μας τόνισε πως έχουν ήδη γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες από την στιγμή που εντοπίστηκε ο ύποπτος φάκελος. Οπώς τόνισε «έχει κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ειδικές στολές που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο για να πάρει το φάκελο και να σταλεί στο χημείο, ώστε να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενό του».

Συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Ηπείρου καθώς ύποπτος φάκελος με σκόνη έφτασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και στο ΤΕΙ, στις εγκαταστάσεις της Άρτας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ενημερώθηκαν στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ήδη έχει κινηθεί η ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών της ΕΜΑΚ προκειμένου να παραλάβει τον ύποπτο φάκελο. Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Αναστάσιος Τσίνας επιβεβαίωσε το συμβάν μιλώντας στο Epiruspost τονίζοντας ότι η αποστολή του φακέλου έχει γίνει από την Ινδία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσίνας ο φάκελος έφτασε στην θυρίδα του ΤΕΙ και από κει στο γραφείο του. Δεν έχει ανοιχθεί ούτε από τον ίδιο, ούτε από την γραμματεία και θα παραληφθεί από την ΕΜΑΚ με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις. Έξι υπάλληλοι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος θα μεταφερθούν προληπτικά στο Νοσοκομείο για εξετάσεις. Πρόκειται για όσους ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο κατά την μεταφορά του. «Ο φάκελος δεν ανοίχθηκε από κανέναν όταν διαπιστώσαμε ότι η αποστολή του έχει γίνει από την Ινδία. Άμεσα ενημερώσαμε τις αρχές οι οποίες επιλαμβάνονται», τόνισε ο κ. Τσίνας. Φάκελοι με ύποπτη σκόνη έχουν φτάσει τις τελευταίες ώρες σε Σχολές του Βόλου, της Κέρκυρας, της Κρήτης, στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πηγή: iefimerida.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ