"


Πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς


Το πρόγραμμα δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καστοριάς για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο.


Ξεκινήματα
«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» έλεγαν οι αρχαίοι. Τι σημαίνει αυτό; Ποια η δύναμη της λέξης «ξεκίνημα», αλλά και πως ξεκινάει μια καινούργια ζωή και τέλος πως το «τέλος» στις ιστορίες δημιουργεί μια καινούργια αρχή. Ένα θέμα που προτρέπει σε συζητήσεις, στοχασμό και ανάδειξη βιβλίων από διαφορετικές κατηγορίες.

Συνάντηση 1η: Οι ιδέες, ο σπόρος για κάθε ξεκίνημα

Πως γεννάς ιδέες; Η παραγωγή ιδεών τρέχει σε μια αλυσίδα παραγωγής και το μυαλό ακολουθεί μια τεχνική που έτσι και τη γνωρίσει κανείς, μετά μπορεί και να την ελέγξει. Κι όσο εξασκούμαστε… τόσο πιο αποτελεσματική είναι!
Κάνουμε μια φιλοσοφική συζήτηση πάνω στο αν έχουμε σκεφτεί πώς… σκεφτόμαστε, ώστε να έχουμε ιδέες!
Για παιδιά τάξης Δ’ Ε’ και ΣΤ’

Συνάντηση 2η: Το ξεκίνημα της ζωής

Το ξεκίνημα κάθε ζωής για να είναι ελπιδοφόρο πρέπει να γίνεται μέσα σε συνθήκες αγάπης, φροντίδας, ενδυνάμωσης, προστασίας. Για κάθε ζωντανό οργανισμό στο ξεκίνημα του η φύση προνοεί για να έχει αυτές τις συνθήκες. Στη βιβλιοθήκη θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτές τις έννοιες και να περιβάλλουμε μ’ αυτές κάθε ζωή.
Βλέπουμε εικόνες μικρών παιδιών και ζώων, και μέσα από βιβλία καταγράφουμε εικόνες, λέξεις και φράσεις που δείχνουν αγάπη, προστασία, φροντίδα κλπ.
Για παιδιά τάξης Α’ Β’ και Γ’

Συνάντηση 3η: Οι ερωτήσεις στον εαυτό μας

Η τρίτη συνάντηση είναι αφιερωμένη σε μια λίστα προσωπικών ερωτήσεων που το κάθε παιδί θα απαντήσει με το δικό του τρόπο και θα φυλαχτούν μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 όπου όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν τί πίστευαν, τι προσδοκούσαν, τι όνειρα και σχέδια είχαν ένα χρόνο πριν.
Για όλα τα παιδιά

Επικοινωνία: Τηλ. 24670.28195
Νικολάου Κατερίνα





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ