"


Κυριακή μετά τα Φώτα στο παγωμένο Λέχοβο (ΦΩΤΟ)

Στο χιονισμένο και παγωμένο Λέχοβο λειτούργησε χθες, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Το ποίμνιο του ιστορικού και μαρτυρικού αυτού χωριού, μπόρεσε να φθάσει , εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, με δυσκολία στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά και να συμμετάσχει στην αρχιερατική θεία λειτουργία. Το πολικό ψύχος, αναπληρώθηκε στο έπακρο από την θαλπωρή της χάριτος που άφθονα έρευσε σε κάθε διψώσα καρδιά. Τα υπερφυή μυστήρια που συντελούνται μέσα στη θεία Λειτουργία, αγγίζουν τα βάθη της ψυχής και αναδεικνύουν τον απόλυτο και κυριαρχικό ρόλο του Θεού στους μηχανισμούς της ζωής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ στο κήρυγμα του ανέλυσε διεξοδικά το χωρίο του σημερινού ευαγγελικού αναγνώσματος : "Τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου φως ανέτειλεν αυτοίς". Κλήρος και λαός, δόξασαν τον παντοδύναμο Θεό και εόρτασαν εκκλησιαστικά την Κυριακή μετά τα Φώτα, όπως ακριβώς ορίζει η πατρώα μας παράδοση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157705758896384

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ