"


Πωλήσεις 30% με ελαφρά πτώση τιμών στην πρώτη δημοπρασία της Kopenhagen Fur


Με τις πωλήσεις  να κυμαίνονται μόλις στο 30% της συνολικής προσφοράς των 3,2 εκ. δερμάτων και τις τιμές να παρουσιάζουν ελαφρά πτώση κατά μ.ο. 4%, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα η πρώτη δημοπρασία για τη νέα περίοδο, που πραγματοποίησε το Δανέζικο Δημοπρατήριο της Kopenhagen Fur.



Στα αξιοσημείωτα της δημοπρασίας ήταν ότι οι κύριοι αγοραστές προέρχονταν από Κορέα, Ρωσία και Ευρώπη, ενώ η κίνα είχε πολύ μικρή συμμετοχή!

Χαρακτηριστικό, επίσης, της δημοπρασίας είναι ότι κατά την διάρκεια των πωλήσεων οι υπεύθυνοι προχώρησαν σε σημαντικές ποσότητες αποσύρσεις δερμάτων, προκειμένου να προστατέψουν τόσο το προϊόν τους, όσο επίσης τους φαρμαδόρους, αλλά και γενικότερα την τιμή της παγκόσμιας αγοράς.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι Κινέζοι γιορτάζουν την πρωτοχρονιά στις 5 Φεβρουαρίου, ημερομηνία σημαντική γι’ αυτούς, αφού θεωρείται ως έναρξη σεζόν των πωλήσεών τους, κι έτσι οι υπεύθυνοι του δημοπρατηρίου, φρόντισαν με τις ενέργειές τους να προστατέψουν την τιμή της πρώτης ύλης, κάτι άλλωστε που είχε συμβεί και πριν μερικά χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, όπως αναμενόταν άλλωστε, η συμμετοχή των αγοραστών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, όπως επίσης και το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς όλοι βρίσκονται εν αναμονή των παγκόσμιων εξελίξεων, μιας και η φετινή χρονιά προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Καθοριστικό ρόλο, θα παίξουν οι προσεχείς διεθνείς Εκθέσεις σε Xονγκ Κονγκ, Μιλάνο, Αθήνα και Ελλάδα, όπου από εκεί θα φανεί το ουσιαστικό ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς.

Η επόμενη δημοπρασία για την Kopenhagen Fur είναι το διάστημα 11-26 Μαρτίου με πωλήσεις από 19 μέχρι 26.




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ