"


Καρυπίδης για Συμφωνία Πρεσπών: «Αυτή την ώρα πρέπει να επικρατήσει σύνεση»- Δακής για Πρέσπες: «Οι ώρες για την πατρίδα μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος αλλά και αποστολής προσωπικής επιστολής προς τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας για να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών,

έπειτα και από την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος υπέβαλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γιώργος Δακής.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το ζήτημα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,κ.  Θόδωρος Καρυπίδης, επεσήμανε πως «Δεν χρειάζεται κανένα νέο ψήφισμα. Αυτή την ώρα πρέπει να επικρατήσει σύνεση. (…) Η ρηματική ανακοίνωση που έχει αποσταλεί στη χώρα φωτίζει κάποιες σκιές που υπήρχαν περί της εθνότητας (…) και περί της γλώσσας, ωστόσο είναι εύλογες οι ανησυχίες των πολιτών για το πώς αυτή η συμφωνία θα προβάλλεται στο μέλλον. (…)Αυτό το θέμα δεν χρειάζεται διχασμούς αλλά ούτε καιροσκοπισμούς με πολιτικά οφέλη».

Γ.Δακής για Πρέσπες: «Οι ώρες για την πατρίδα μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες»

«Οι ώρες για την πατρίδα μας είναι εξαιρετικά κρίσιμες και με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, κρίνεται η πορεία της και το πώς θα ζήσουν οι επόμενες γενιές», υπογράμμισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος πρότεινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος αλλά και αποστολής προσωπικής επιστολής προς τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας για να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών, έπειτα και από την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Πηγή: kozan.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ