"


Η Καστοριά γιορτάζει: Η ξέφρενη παρέλαση των Ραγκουτσαρίων (120+ ΦΩΤΟΣ)

Η Καστοριά γιορτάζει και έχει Ραγκουτσάρια, όχι κρύο.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες του πολικού κλίματος που έχει σαρώσει όλη τη χώρα- αν και η σημερινή μέρα ήταν πιο ζεστή, χάρη στη λάμψη του ηλίου- τα μπουλούκια των καρναβαλιστών ξεχείλισαν και γέμισαν με κέφι, χορό και μουσική τη διαδρομή από το Δημαρχιακό Μέγαρο Καστοριάς ως την πλατεία Ομονοίας και το τέρμα στην πλατεία “Αφοί Εμμανουήλ” (περιοχή Ντολτσό).

Μετά το πέρας ενός χρόνου και ύστερα από μεγάλη ανυπομονησία δε θα μπορούσε κανείς φυσικά να λείπει από το πολυπόθητο καρναβάλι των ημερών και σήμα κατατεθέν της Καστοριάς.

Από την πύλη των Ραγκουτσαρίων και επί της οδού Μητροπόλεως η Καστοριά έδειξε πως ξέρει να  διασκεδάζει με ξέφρενους ρυθμούς. Ορχήστρες, φαγητό και ποτό, χαμόγελα και ζωντάνια, κομφετί, περούκες, σάτιρα, στολές ξεχωριστές παρουσίαζαν μια γιορτινή και πολύ ευχάριστη και όμορφη πόλη που φαινότανε να έβρισκε και πάλι τη χρωματισμένη πινελιά της.

Κατά την έναρξη έκαναν εμφάνιση οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών μονάδων και στη συνέχεια ακολούθησαν σύλλογοι και άλλες μεγάλες παρέες καρναβαλιστών.

Το ζωντανό εορταστικό τριήμερο των Ραγκουτσαρίων έριξε σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 την αυλαία του με την παρέλαση των καρναβαλιών που ξεκίνησε από το μεσημέρι ενώ κράτησε σαφώς ως αργά αφού η διασκέδαση στο Καστοριανό Καρναβαλι δεν τελειώνει ποτέ και οι καρναβαλιστές δείχνουν να χαίρονται με την ψυχή τους.

Ραντεβού ξανά του χρόνου!

                                      



































































































ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΑΞΙΔΟΥ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ