"


Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμένες έργων μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης διαμαρτύρονται οι εργολήπτες

Για μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμένες έργων μέσω του τοπικού πόρου ανάπτυξης διαμαρτύρονται οι εργολήπτες σε όλη την Δυτική Μακεδονία ενώ έχουν προχωρήσει


και σε διακοπές έργων λόγω της μη χρηματοδότησης, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος. Μάλιστα έχουν αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Μ. Παναγιωτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, την οποία έχουν κοινοποιήσει τόσο στον δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, όσο και στον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, ζητώντας επιτακτικά την άμεση  συνεδρίαση της Επιτροπής Κατανομής για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018, καθώς και την εξόφληση των ποσών που αγγίζουν τα  20 εκατομμύρια τα υπόλοιπα  οφειλών 2013 και 2014.

Η καθυστέρηση όπως τόνισε μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος των εργοληπτών Κοζάνης κα. Μαρία Τσομπάνου, έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων, τόσο στην υλοποίηση των συμβασιοποιημένων έργων και στον προγραμματισμό νέων, όπως και στην λειτουργία των Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, που καλούνται να επιβιώσουν επιχειρηματικά σε ένα ασφυκτικό επαγγελματικό περιβάλλον. Η κ. Τσομπάνου υπογράμμισε ακόμα ότι οι οχλήσεις προς τους αρμοδίους συνεχίζονται ώστε να κατατεθεί το υπόλοιπο ποσό. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες υπάρχει η δέσμευση στο επόμενο διάστημα να γίνει η εκκαθάριση των υπολοίπων εν αναμονή της συνεδρίασης της Επιτροπής του Ειδικού Αναπτυξιακού τέλους.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ