"


Αλιάκμονας– Λίμνη και Φράγμα Ιλαρίωνα – Το λεύκωμα του Β. ΣυκάΣτο νέο πολυτελές λεύκωμα του κ. Βασίλη Συκά, διαστάσεων 28 x 28 εκατοστά, 234 σελίδων, δίγλωσσο και με κείμενα από τους κ.  Βαγγέλη Δελέγκο, κα. Γεωργία Καραμήτρου, κ. Γιώργο Σφήκα και κ. Βασίλη Συκά,

ο αναγνώστης παρατηρεί βήμα προς βήμα κάτι που για πρώτη φορά φωτογραφίζεται με αυτό τον τρόπο στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά. Τη γέννηση μιας καινούριας λίμνης.

Φωτογραφίζοντας από ακριβώς τα ίδια σημεία και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο για 18 ολόκληρους μήνες ο φωτογράφος καταφέρνει να οπτικοποιήσει με πρωτοφανή τρόπο το ξεκίνημα πλήρωσης του Ταμιευτήρα του φράγματος Ιλαρίωνα, την εντυπωσιακή άνοδο της στάθμης των υδάτων και τελικά την οριστική νέα και εντυπωσιακή θέση της ομώνυμης τεχνητής λίμνης του Ιλαρίωνα.

Μαζί με αυτά, ο αναγνώστης παρακολουθεί με δέος τεχνολογικά επιτεύγματα όπως την ολόσωμη μεταφορά της μονής Παναγίας Τουρνικίου, τη χάραξη νέου μονοπατιού και την αναστήλωση του ασκηταριού στη μονή Ζάβορδας, καθώς περιδιαβαίνει μέσα από εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, την άφθονη χλωρίδα και πανίδα της ευρύτερης περιοχής του ποταμού Αλιάκμονα.

Η έκδοση του λευκώματος πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της ΔΕΗ, την οποία ο δημιουργός ευχαριστεί θερμά.

Πηγή: mikrovalto.gr 
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ