Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;


Το μενού για αύριο Πέμπτη24/1  προτείνει:

Φιλέτα μοσχάρι με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά

    4 κομμάτια φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες
    10 πατάτες baby
    6 μανιτάρια λευκά
    6 κρεμμύδια στιφάδου
    2 πορτοκάλια
    1 λεμόνι
    3 σκελίδες σκόρδο
    15 κόκκους πιπέρι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    αλάτι
    λάδι
    δάφνη
    1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    βούτυρο
    αλεύρι
    μουστάρδα
    2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση
    Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φιλέτα με λάδι και βούτυρο σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα, τα μανιτάρια ολόκληρα.

    Ρίχνουμε το κρασί, τα μυρωδικά, 2 ποτήρια νερό, την μουστάρδα και το λεμόνι, τα αφήνουμε 15 λεπτά να πάρουν μια βράση.

    Βάζουμε τις πατάτες σε μια γάστρα με αλατοπιπεροριγανη και τον χυμό από 2 πορτοκάλια.

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας στην γάστρα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.

    Έπειτα αφαιρούμε το ζουμί που έχει περισσέψει σε ένα κατσαρολάκι και του προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι, το ανακατεύουμε καλά ώσπου να πήξει και να γίνει σος.

Πηγή: cookpad.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ