"


Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Πέμπτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε βάρος όσον εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών


και έχουν διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, όπως και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο ότι ο κ. Τζώρς Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να εξαγοράσει πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Ουσιαστικά, ο στόχος ήταν να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από τις Βουλές των δύο κρατών.

Ακόμη, γίνεται λόγος για τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζία και τονίζεται ότι στο Τwitter ο κ. Πάνος Καμμένος μίλησε για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.

Από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών, σύμφωνα πάντα με την μηνυτήρια αναφορά, «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κατήγγειλε την Κυβέρνηση στη Βουλή για την σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του κ.  Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν εάν:

1) ο κ. Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,

2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί ένα ο κ. Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά του κ. Νίκου Κοτζία για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και

3) Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.

Επίσης, ζητά η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του κ. Νίκου Κοτζία στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: topontiki.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ