"


Τα “Ραγκουτσάρια” ξεσήκωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης! (VIDEO + PICS)




Η μεγαλύτερη γιορτή των Καστοριανών έλαβε χώρα χθες στη Θεσσαλονίκη! Τα λεγόμενα “Ραγκουτσάρια” ξεσήκωσαν τον κόσμο που περπατούσε στο δρόμο κι έδωσε μία νότα χαράς στη πόλη μας.
« Αυτό που συμβαίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα μικρό δείγμα από αυτό που γίνεται στην Καστοριά! Εδώ ήρθαμε μία μικρή παρέα, σκεφτείτε απλά πόσες υπάρχουν στην Καστοριά. Το δρώμενο πραγματοποιείται στην πόλη αρκετά χρόνια, με πολλούς υποστηρικτές είτε μικρούς είτε μεγάλους. Ε
πίσης, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που συμμετέχουν και υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια! Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα, πάνω απ’ όλα υγεία και πολύ αγάπη στον κόσμο», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Αθλητισμού Πετσάλνικου Άννα στη Parallaxi.

Η αρχή έγινε κατά τις 12:00 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου μία ομάδα άνω των 100 ατόμων συγκεντρώθηκε και χόρευε σαν να μην υπάρχει αύριο! Πιο συγκεκριμένα, ήρθαν από την Καστοριά δύο λεωφορεία γεμάτα και φυσικά οι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι κατάγονται από την πανέμορφη Καστοριά ή αλλιώς πόλη των «Γουναράδων».

Στην συνέχεια, το πάρτι κατέβηκε προς την παραλιακή, ξεσηκώνοντας τα μαγαζιά, αλλά και τους ανθρώπους που καθόντουσαν ξέγνοιαστα και απολάμβαναν τον καφέ τους. Όμως, η απήχηση του μόνο αξιοζήλευτη δεν θα μπορούσε να είναι, διότι εκατοντάδες κόσμος σταματούσε κι έβγαζε φωτογραφίες ή βίντεο. Φυσικά δεν έλειπε και η μουσική υπόκρουση από πίσω, η οποία δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να παίζει και να ξεσηκώνει τα πλήθη!

Τελευταία στάση, μετά το περπάτημα στην Λεωφόρου Νίκης, o Λευκός Πύργος. Εκεί με θέα τα «γαλήνια» νερά του Θερμαϊκού η εκδήλωση απέκτησε μία ακόμη πιο σπάνια ομορφιά και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το έθιμο της Καστοριάς, αλλά και της Ελλάδος. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο συνδυασμός της ορχήστρας, με έναν ντράμερ που έπαιζε απέναντι από τον λευκό Πύργο. Με αποτέλεσμα, όλοι να ξεσηκωθούν και να δημιουργήσουν έναν μεγάλο κύκλο!

Τελικώς, τα έθιμα στην Ελλάδα υπάρχουν και με το παραπάνω. Απλά εμείς χρειάζεται να τα υποστηρίζουμε και να τα αναδεικνύουμε σε όλο τον κόσμο. Έτσι, θα αναβιώσουμε παλιές καλές εποχές και θα αφήσουμε μία τεράστια παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ : parallaximag.gr


Δείτε video

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ







Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ