"


Βασιλειάδα: Ο Μητροπολίτης Καστοριάς στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής (ΦΩΤΟ)

Η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού του Συγκλητικού εορτάστηκε την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.


Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Καθηγουμένου της ως άνω Ιεράς Μονής, καθώς και με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο λόγο τονίζοντας τις αρετές που πρέπει να διαθέτει ο χριστιανός για να εισέλθει στη Βασιλεία των Ουρανών, δηλαδή τον φόβο προς τον Θεό, την ταπείνωση, την προσευχή και τη μεγαλύτερη όλων την αγάπη. Αυτές τις αρετές διέθετε και ο Άγιος Σεβαστιανός και κυρίως την αγάπη προς τον Θεό που τον έκαναν, παρά την ευγενή καταγωγή του και τα μεγάλα αξιώματα που κατείχε, να θυσιασθεί και να μαρτυρήσει για τον Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης ευλόγησε τα κόλλυβα εις τιμή και μνήμη του τιμωμένου Αγίου και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, ο οποίος είχε τα ονομαστήρια του, έτη πολλά και αγλαόκαρπα ώστε να συνεχίζει το πολυσχιδές έργο του.

Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη του αειμνήστου Καθηγουμένου της Μονής Σεβαστιανού Στεφανοπούλου, το όνομα του οποίου φέρει και ο νυν Ηγούμενος. Ο αείμνηστος Γέροντας υπήρξε μεγάλη πνευματική προσωπικότητα της περιοχής, καθώς κατέστη ιδρυτής δυο Μονών της περιοχής, της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου της ομώνυμης κοινότητας (Τσιριλόβου) και της Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος.

Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως, ευχήθηκε σε όλους ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αγίου Σεβαστιανού, να χαρίζει υγεία, πνευματική πρόοδο και ευημερία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157704802923835 

Πηγή: imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ