"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;


Το μενού για αύριο προτείνει:


Λουκάνικα με πιπεριές

Υλικά:

3-4 λουκάνικα Φρανκφούρτης (ή άλλα) κομμένα σε φέτες
1 πατάτα κομμένη σε κύβους 1Χ1εκ.
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στη μέση και, έπειτα, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο κομμένη σε μπαστουνάκια
2 μικρές πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
φέτες μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα, σε
1 κ.σ. καλαμπόκι
λίγη σάλτσα ντομάτας
αλάτι
μαύρο πιπέρι
μπούκοβο
μείγμα κάρυ

Για το ρύζι
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
2,5 ποτήρια νερό
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε ελαφρά και τηγανίζουμε τους κύβους πατάτας και αφαιρούμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε λίγο νερό στο τηγάνι.

Όταν έχουν πιει τα λαχανικά όλο το νερό, ρίχνουμε τις φέτες λουκάνικο και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά της αρεσκείας μας.

Μόλις ψηθεί και το λουκάνικο, περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Ρίχνουμε στο μείγμα τις πατάτες που έχουμε τηγανίσει.

Για το ρύζι, βάζουμε να βράσουν 2,5 ποτήρια νερό με λίγο αλάτι και μία κ.σ. βούτυρο.
 
Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό, ρίχνουμε το μπασμάτι. Ανακατεύουμε συχνά.
 
Το ρύζι έχει βράσει όταν έχει πιει όλο το νερό του.

Πηγή: cookpad.com





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ