"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη 13/12 προτείνει:


Γιουβέτσι στην κατσαρόλα

Υλικά
•    1 κιλό μοσχάρι σπάλα
•    4 κόκκους μπαχάρι
•    ελαιόλαδο
•    1 κρεμμύδι ξερό
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    1 κουταλιά πελτέ
•    1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (περασμένες σε μπλέντερ)
•    1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
•    ζωμό μοσχαριού
•    1 πακέτο κριθαράκι
•    1 κ.σ. βούτυρο
•    αλάτι, πιπέρι

Για το μείγμα τυριών:
•    50 γρ. ξινομυζήθρα
•    150 γρ. γραβιέρα
•    50 γρ. κεφαλοτύρι

Πώς το φτιάχνουμε;

Τσιγαρίζουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο, αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά μέσα στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε το ντοματάκι, το οποίο το έχουμε περάσει πρώτα από μπλέντερ και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το μισό λίτρο ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί εντελώς, περίπου 1 ώρα. Όποτε χρειαστεί, συμπληρώνουμε ζωμό.

Όταν είναι έτοιμο το κρέας, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κριθαράκι. Κάθε πακέτο κριθαράκι παίρνει περίπου άλλα τρία τέσσερα φλιτζάνια ζωμό, τον οποίο το προσθέτουμε σιγά - σιγά, όσο πίνει το ζουμάκι το κριθαράκι προσθέτουμε ζωμό μέχρι να είναι έτοιμο. Βάζουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πανί. Αφήνουμε να μπομπάνει.

Ετοιμάζουμε το μείγμα τυριών σε ένα μπολ. Λιώνουμε με πιρούνι την ξινομυζήθρα, τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι.

Πηγή: bostanistas.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ