Τι μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη 6/12 προτείνει:


Φουρνιστό κοφτό μακαρονάκι με κιμά
 

Υλικά

    350 γρ. κοφτό μακαρονάκι, μέτριο
    1 μερίδα «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    ½ φλ. ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    1 κ.γ. πελτές ντομάτας
    400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
    2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
    1 κοφτό κ.γ. καστανή ζάχαρη
    ½ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    1 φλ. κασέρι τριμμένο
    ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
    Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Βράζουμε το ζυμαρικό μαζί με τη μερίδα του ζωμού σε μπόλικο νερό. Στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό.
  •     Για τον κιμά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο για 2΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1΄ ακόμη.
  •     Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με την ντομάτα και 1 φλ. από τον ζωμό των ζυμαρικών. Σιγοβράζουμε για 15΄, μέχρι να μείνει ο κιμάς με το λάδι του.
  •     Ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  •     Στρώνουμε το κοφτό μακαρονάκι σε βαθύ, πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  •     Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των τυριών, σκεπάζουμε ομοιόμορφα με το μείγμα του κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  •     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα τυριά.
*  Tip:

Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σάλτσα με 1 πιπεριά, πράσινη ή Φλωρίνης, ψιλοκομμένη ή ακόμα και με 1 - 2 μικρά ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Επίσης, για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κίτρινα τυριά με φέτα, θρυμματισμένη.

Πηγή: knorr.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ