"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Κυριακή;


Το μενού για αύριο Κυριακή προτείνει:

Γιουβαρλάκια σούπα σπέσιαλ

Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 350 γρ
Κιμάς χοιρινός 350 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο
Ρύζι καρολίνα 1 φλυτζανάκι του καφέ
Πατάτες 4 κομμένες καρέ
Καρότα 4 κομμένα ροδέλες
Σέλινο 1 κλωναράκι ψιλοκομμένο
Δυόσμος 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο
Βούτυρο 50 γρ
Κύβος λαχανικών 1
Νερό 8 ποτήρια
Αλάτι - πιπέρι
Μαϊντανός 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για να τα αλευρώσουμε
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το σέλινο.

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι,το ρύζι,τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο , αλάτι-πιπέρι, δυόσμο και λίγο νεράκι.

Ζυμώνουμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά μας και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το βούτυρο, τον κύβο λαχανικών, το σέλινο, αλάτι-πιπέρι, μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα καρότα που κόψαμε σε ροδέλες και τις πατάτες που κόψαμε καρέ.

Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Βγάζουμε τα γιουβαρλάκια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά, προσθέτοντας λεμόνι στο πιάτο του ο καθένας αν θέλει.

Πηγή:chefoulis.gr 




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ