"


Στον όμιλο Alter Ego τρεις τίτλοι εφημερίδων της Μακεδονίας


Εντάσσονται μαζί με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ τρεις τίτλοι εφημερίδων με έδρα τη Μακεδονία


Μπάσιμο στα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας φαίνεται ότι θα επιχειρήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατοχύρωσε τρεις τίτλους εφημερίδων με το βλέμμα προς τη βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για τους τίτλους «Φωνή του Βορρά», «Φωνή της Μακεδονίας» και «Αστέρι της Μακεδονίας». Το σχετικό αίτημα στη Γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου οικονομικών είχε κατατεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις τίτλοι ανήκαν στον πρώην ΔΟΛ αλλά είχαν λήξει τον Φλεβάρη του 2017 λίγο πριν τον πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων, με εξάμηνη όμως παράταση της ισχύος τoυς. Το ίδιο έγινε και με τον τίτλο της «Ομάδας», του αθλητικού ενθέτου των Νέων, ο οποίος όμως χρησιμοποιείται κανονικά
Σημειώνεται ότι ο τύπος της Βόρειας Ελλάδας περνάει περίοδο κάμψης αφού αρκετά ιστορικά έντυπα έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του ομίλου ΜΜΕ Alter Ego και έχει στην κατοχή του μεταξύ άλλων τις εφημερίδες «Βήμα», «Νέα» ενώ πρόσφατα κατέθεσε και αίτημα για τηλεοπτική άδεια.
 .
Η κίνηση αυτή από πλευράς Βαγγέλη Μαρινάκη γίνεται σε μια περίοδο που ο βορειοελλαδίτικος Τύπος είναι αποδυναμωμένος, με εφημερίδες όπως ο Αγγελιοφόρος, στην οποία ήταν μέτοχος ο ΔΟΛ, τα Σπορ του Βορρά, η Arena Press/Fair Play κ.ά. να έχουν διακόψει την κυκλοφορία τους τα τελευταία χρόνια, και την Μακεδονία με την Θεσσαλονίκη να επανακάμπτουν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ



Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ