"


Πρωταθλήτρια «χειμώνα» η «Αστραπή» Μεσοποταμίας - Νίκη 5-1 με ανατροπή, μετά το 60'!






Τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα εξασφάλισε η «Αστραπή» Μεσοποταμίας, μετά και τη νέα νίκη, αυτή τη φορά με ανατροπή, που πέτυχε στην έδρα της με σκορ 5-1 επί της ΑΕ Βιτσίου, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ''pizza & bar food "Η ΠΑΠΙΑ" Α' κατηγορίας.



Η λήξη του α’ γύρου βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να οδηγούν αήττητοι την κούρσα του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, έχοντας το +3 από τον 2ο της βαθμολογίας Παναργειακό.

Ωστόσο, στο σημερινό τελευταίο και νικηφόρο ματς της χρονιάς, η ομάδα της Αστραπής, ανέβασε στροφές μετά το 60’, αφού μέχρι εκείνο το λεπτό, ήταν πίσω στο σκορ με 0-1 και κινδύνευε με απώλεια βαθμών αλλά και με αποτέλεσμα έκπληξη. Τελικά, στο τελευταίο ημίωρο, κατάφερε να σημειώσει 5 γκολ επικρατώντας, τελικά με το ευρύ σκορ 5-1, διατηρώντας, παράλληλα την θετική της παράδοση, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία στις έξι αναμετρήσεις της.



Η 13η και τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, χαρακτηρίζεται ως ημέρα γηπεδούχων, αφού ήρθε μόλις ένα “Χ”, στα έξι ματς, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο αριθμός των τερμάτων που σημειώθηκαν (26), φθάνοντας συνολικά τα 290 σε 78 αγώνες του α’ γύρου.

«Φρένο» στην αρνητική παράδοση στις των τελευταίων τριών ετών στις εντός έδρας αναμετρήσεις του κόντρα στον «Ηρακλή» Πολυκάρπης, έβαλε ο Παναργειακός.
Οι «κοκκινόμαυροι» σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο επιβλήθηκαν με το καθαρό σκορ 2-0 του Ηρακλή, νίκη που αγνοούσαν από το 2014, σημειώνοντας συνολικά την 14η νίκη τους σε 20 αναμετρήσεις, διατηρώντας τη 2η θέση με διαφορά 3 βαθμών από την κορυφή.



Με «όπλο» την παράδοση τα Γραμμοχώρια πέτυχαν μία σπουδαία νίκη κόντρα στο φορμαρισμένο Βογατσικό με σκορ 2-1 και ανάπνευσαν βαθμολογικά. Το γήπεδο των Μανιάκων αποδείχθηκε για άλλη μια φορά «εφιαλτικό» για τις αρκούδες, αφού σε πέντε αναμετρήσεις από το 1992 μετράνε ισάριθμες ήττες, ενώ αντίθετα τα «ελάφια» επέστρεψαν μετά από αρκετό διάστημα, στις νικηφόρες εμφανίσεις βελτιώνοντας την βαθμολογική τους θέση.

Κάτοικος στην 3η θέση της βαθμολογίας έγινε ο «Γράμμος» Μαυροχωρίου, ο οποίος επωφελήθηκε την ήττα της «Ομόνοιας» επιστρέφοντας στη… λεωφόρο  των επιτυχιών μετά τη νίκη που πέτυχε κόντρα στο Νταηλάκη με σκορ 3-2. Οι «κυανόλευκοι» γεγονός είναι ότι «διψούσαν» για την επιτυχία, αφού αγνοούσαν τη νίκη κόντρα στο Νταηλάκη από το 2011, δίνοντας, έτσι ένα τέλος σε αυτή την αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών.




Η μοναδική ισοπαλία της ημέρας σημειώθηκε στο γήπεδο της Χλόης. Ο ΑΟ Κάστωρ παρότι είχε το προβάδισμα στο σκορ με 2-0 μέχρι το 75’, τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη, παραχωρώντας ισοπαλία με σκορ 2-2, παραμένοντας σε δυσμενή βαθμολογική θέση.

Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της νίκης η «Δόξα» Αμπελοκήπων. Οι «μαυραετοί» μετά από ένα ενδιαφέρον και κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, πήραν τελικά τη νίκη κόντρα στον μαχητικό Κρόνο με σκορ 4-2, διατηρώντας και την θετική τους παράδοση, μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε έξι αναμετρήσεις της.

Το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας λόγω εορτών θα διακοπεί για τρεις εβδομάδες και η επανέναρξή του προγραμματίστηκε για το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ