"


NASA: Οι πρώτες καθαρές φωτογραφίες του InSight από τον πλανήτη Άρη


Άκρως εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές είναι οι πρώτες ολοκάθαρες φωτογραφίες του διαστημικού σκάφους που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από τον "κόκκινο πλανήτη".


Πρίν ακόμη συμπληρώσει μία εβδομάδα πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη, το ρομποτικό σκάφος InSight έστειλε στη Γη τις πρώτες ολοκάθαρες φωτογραφίες από' τις εξερευνήσεις του, οι οποίες τραβήχτηκαν χωρίς το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες, ενημερώνοντάς μας (σε... πρώτο πρόσωπο μάλιστα) ότι όλα βαίνουν καλώς στη νέα φιλόδοξη διαστημική αποστολή της ανθρωπότητας.

Στις νέες φωτογραφίες έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον ουρανό και μία τεράστια αχανή επιφάνεια που μοιάζει με έρημο. Μία από τις φωτογραφίες είναι λίγο θολή, καθώς, όπως μας ενημερώνει το InSight δεν είχε ακόμη αφαιρεθεί το προστατευτικό κάλυμμα του φακού.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ίδια οπτική γωνία, καθώς το σκάφος παραμένει ακίνητο, ωστόσο προσεχώς θα έχουμε τη δυνατότητα και για πιο πανοραμικές φωτογραφίες.

Να σημειωθεί ότι προσεχώς θα ενεργοποιηθεί και ο ρομποτικός βραχίονας με τον οποίο το InSight είναι εξοπλισμένο, ξεκινώντας πλέον έτσι και "ενεργά" τις εξερευνήσεις του.

Πηγή: news247.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ