"


Μουσική εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής (ΦΩΤΟΣ + VIDEO)

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσική εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων η οποία διοργανώθηκε


από το Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και την Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς «Ο Άγιος Μηνάς».

Η πολυπληθής χορωδία, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες, απέδωσε άρτια, αρχικά ύμνους των Χριστουγέννων και στη συνέχεια παραδοσιακά κάλαντα της πατρίδος μας, συμβάλλοντας έτσι στην κατάλληλη πνευματική προετοιμασία των πιστών για τη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στην αρτιότητα του συνόλου και της ερμηνευτικής απόδοσης των ύμνων και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκαν για να παρουσιαστεί αυτό το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Χοράρχη κ. Γεώργιο Αποστολίδη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, τον οποίο και συνεχάρη για την ακούραστη διακονία του στα ιερά αναλόγια αλλά και στη σχολή της Μητροπόλεως. Ευχήθηκε δε σε όλους καλά Χριστούγεννα με υγεία και πνευματική προκοπή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Σεβασμιωτάτου, καθώς και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Τέλος, συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την έξοδο του Ποιμενάρχη της τοπικής Εκκλησίας από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, αφού εκεί τον περίμεναν τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων του εν λόγω Ιερού Ναού και τα οποία έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον στους παρευρισκομένους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157676952621258 

Πηγή: imkastorias.gr
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ