"


Η καταγγελία του Γιάννη Αλκιβιάδη για τη βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος

Με στίχους του Μπρέχτ καταγγέλλει την βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος ο συμπολίτης μας κ. Ιωάννης Αλκιβιάδης.


 Μόνο τυχαία δεν ήταν η μέρα που επέλεξαν οι νεοναζί για να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος προς τιμήν των 1000 Ελλήνων Καστοριανών Εβραίων που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια.

Επέλεξαν την ημέρα των Χριστουγέννων (μια μέρα που πάντα γεννά ελπίδα και αγάπη σε όλο τον κόσμο) για να φανερώσουν το πραγματικό τους πιστεύω.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ για κάθε τι το ανθρώπινο.                                                                                                      ΤΟ ΜΙΣΟΣ  για κάθε τι το διαφορετικό.                         
ΤΟ ΜΙΣΟΣ  για το δικαίωμα των πολιτών να συνυπάρχουν σεβόμενοι ο ένας τα πιστεύω του άλλου. Δηλαδή όπως για αιώνες συμβίωναν ειρηνικά στην Καστοριά οι Έλληνες πολίτες Χριστιανοί και Εβραίοι.

Το μίσος τελικά απέναντι στον άνθρωπο είναι η πραγματική τους ιδεολογία. Πιστεύουν και ορκίζονται στον Χίτλερ και στη Σβάστικα και ας κόπτονται ότι είναι ’’Έλληνες Εθνικιστές’’.

Δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι ομοϊδεάτες και απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών Ναζί που αιματοκύλισαν και τους Χριστιανούς και τους Εβραίους συμπολίτες μας γι’ αυτό και ο λαός τους ονόμασε δοσίλογους.

Χτύπησαν μάλιστα ανήμερα Χριστουγέννων , δεν σεβάστηκαν ούτε την γιορτή της Χριστιανοσύνης που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και ενώνει όλους τους λαούς και αυτό γιατί είναι οπαδοί του σκοταδισμού και του ολέθρου του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Η πράξη όμως αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Δεν είναι τυχαίο γεγονός , είναι απόρροια του φανατισμού και του εθνικιστικού μένους που εξέθρεψαν και εξακολουθούν να καλλιεργούν τον τελευταίο χρόνο κάποιοι ‘’πατριδοκάπηλοι’’ τοπικοί άρχοντες και κόμματα.

Ενστερνίστηκαν, συγκάλυψαν και προσπάθησαν να προσεταιριστούν τα πιο ακραία φασιστικά και νεοναζιστικά στοιχεία του Νομού, με στόχο να κτίσουν πολιτικές καριέρες και να υφαρπάξουν ψήφους. 

Αδιαφόρησαν δε αν αυτή τους η πρακτική οδηγεί στο να σηκώσουν κεφάλι και να αποθρασυνθούν όλοι εκείνοι που πατώντας στην φθηνή και ανέξοδη δημαγωγία θέλουν να καταλύσουν την δημοκρατία και να βάλουν τον λαό μας στον πάγο.

Δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας και ξεχνούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους.

Όταν όμως σπέρνεις διχόνοια και φανατισμό τότε θερίζεις μίσος-βία και φασιστικές προκλήσεις.

Οι Έλληνες Εβραίοι συμπολίτες μας θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε την ελευθερία και την δημοκρατία μας και έρχονται οι νεοναζί και βεβηλώνουν την μνήμη τους αυτό είναι μια θρασύτατη πρόκληση κ προσβολή.

Είναι μια πρόκληση στο φρόνημα του δημοκρατικού λαού του νομού μας και δεν πρέπει να την ανεχτούμε ούτε να την σκεπάσουμε!!!

Πρέπει λοιπόν σαν ύστατο φόρο τιμής στους νεκρούς συμπολίτες μας Εβραίους όλοι μαζί να σταθούμε ενωμένοι απέναντι σε τέτοιες ναζιστικές προκλήσεις.       

Να τις καταδικάσουμε απερίφραστα και να φροντίσουμε ώστε η βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος να είναι η τελευταία ναζιστική πράξη στην πόλη μας.

Σ’ αυτό πρέπει να δεσμευτούμε όλοι δημόσια. Κόμματα-Βουλευτές-Θρησκευτικοί Ηγέτες-Φορείς-πολίτες γιατί δεν υπάρχουν δημόσιες σχέσεις με τον φασισμό.
Γι’ αυτό και η σιωπή είναι συνένοχη.

Και τελειώνω με ένα απόσπασμα του γνωστού Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο οποίος μέσα από ένα μικρό δοκίμιο μας περιγράφει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο τις φρικαλεότητες των ναζί αλλά και το πόσο επικίνδυνη είναι η σιωπή και η παθητικότητα απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού και που καταλήγει.

Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ