"


Εορτασμός του Οσίου Νεκταρίου του Καρεώτου στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ χθες, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων,


με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ευλογίου Παπαδημητρίου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφών της Μονής.

Η ακολουθία ήταν πανηγυρική και εορταστική μιας και εορτάστηκαν:

1. Η μνήμη του Οσίου Νεκταρίου ο οποίος ασκήθηκε μαζί με τον πατέρα του στην ως άνω Ιερά Μονή και εν συνεχεία μετέβη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στο κελλί Ιάγαρη της Σκήτης των Καρεών. Η μνήμη του εορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου, μετατέθηκε όμως Κυριακή ημέρα επί το λαμπρότερο του εορτασμού και της δυνατότητας των προσκυνητών να προσέλθουν για να τον τιμήσουν στον τόπο ασκήσεώς τους.

2. Η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

3. Τέλος, τελέστηκε το 30ετές Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Αμβροσίου Πούλιου. Το μνημόσυνο τελέστηκε κατόπιν επιθυμίας και ως δείγμα υιϊκού σεβασμού του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ευλογίου στο πρόσωπο του μακαριστού Γέροντα μιας και δεν τελέστηκαν επίσημα μνημόσυνα κατά τα 10 και 20 έτη από της εκδημίας του. Ο Γέροντας Αμβρόσιος οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Μοναστηριού και γενικότερα της Επαρχίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του σε όλο το εκκλησίασμα, να το συνοδεύουν οι προσευχές των Αγίων και η ευχή του μακαριστού Γέροντος.

Για φωτογραφίες επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.flickr.com/photos/154131019@N02/sets/72157698352284130

Πηγή:  imkastorias.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ