"


Έκτακτο επίδομα θέρμανσης σε ορεινές περιοχές


Νέα έκτακτη επιδότηση θέρμανσης σε ορεινές περιοχές της λεγόμενης Β' Ζώνης αλλά και αύξηση της επιδότησης στην Α' Ζώνη προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι οι δικαιούχοι σε Γρεβενά, Δράμα, Έβρο, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Φλώρινα, θα πάρουν επιπλέον 12,5 λεπτά ανά λίτρο, αφού το ύψος της επιδότησης αναθεωρήθηκε και απ' τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν ανέρχεται στα 25 λεπτά ανά λίτρο.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και οι δικαιούχοι στους ορεινούς δήμους των νομών της Β' Ζώνης, δηλαδή σε Αρκαδία, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κιλκίς, Μαγνησία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Τρίκαλα και Χαλκιδική.

Όπως ορίζει η υπουργική απόφαση τα επιπλέον χρήματα για όσους πήραν πέρυσι το επίδομα θέρμανσης θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, γίνεται προσπάθεια να καταβληθούν νωρίτερα, ίσως και αυτή την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι το έξτρα επίδομα θέρμανσης, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ, αφορά περίπου 100.000 νοικοκυριά. Το επίδομα ανέρχεται σε 3,125 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, που σημαίνει ότι το ανώτερο ποσό που μπορεί να πάρει κάποιος ανέρχεται έως 312,5 ευρώ για έγγαμους και έως 250 για άγαμους.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης της τρέχουσας χειμερινής σεζόν, η έκδοσή της αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδος και θα προβλέπει, όπως έχει ανακοινώσει η υφυπουργός Οικονομικών κα. Κατερίνα Παπανάτσιου, αυξημένα ποσά επιδότησης σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο.

Πηγή: efsyn.gr





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ