"


Ανατροπές στον καιρό: Χριστούγεννα με βροχή, χιόνι και τσουχτερό κρύο

Με βροχές θα περάσουν τα Χριστούγεννα, σε ορισμένες περιοχές και με χιόνια, αφού τα προγνωστικά για καλοκαιρία ανατράπηκαν.


Όπως όλα δείχνουν ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι κακός, με βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Όπως προκύπτει από την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από την παραμονή των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα και από τα Δυτικά, ενώ θα διαρκέσει και την επομένη των Χριστουγέννων.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 26/12:

Σάββατο 22-12-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6
μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Κυριακή 23-12-2018
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 24-12-2018 παραμονή Χριστουγέννων
Καιρός: αρχικά αίθριος. βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
κυρίως στα δυτικά. Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τρίτη 25-12-2018 Χριστούγεννα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 4 με 6 και βαθμιαία πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ. στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση από τα βόρεια.

Τετάρτη 26-12-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νοτιά όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο πιθανός τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή:  iefimerida.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ