"
Αφήστε επιτέλους την πόλη μας να ξεμιζεριάσει..


Εχθές το βράδυ, 14 Δεκεμβρίου 2018, ενόψει εορτών, ενόψει Ραγκουτσαριών, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας οι πρώτες παραδοσιακές βόλτες από παρέες νέων στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία των χάλκινων μουσικών οργάνων.


Η μια πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα ξεκινώντας από την πλατεία Ομονοίας και ξεχύνοντας σε διάφορα σοκάκια της παλιάς πόλης και όχι μόνο, και η δεύτερη αργότερα αρχικά σε κατάστημα της πόλης και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Ερμού.

Και στις δύο περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες από πολίτες στο αστυνομικό τμήμα και οι αρχές παραβρέθηκαν ώστε να διακόψουν τη διασκέδαση μας. Σε μια Καστοριά που έχει προβλήματα οικονομικά, μείωσης πληθυσμού, ανυπαρξίας πολιτιστικών δρώμενων και ημέρα με την ημέρα βυθίζεται στην μιζέρια και στην απραξία, καλό θα ήταν να είμαστε ανεκτικοί όλοι μας και να αφήσουμε όσους έχουν ακόμα τη διάθεση και τη θέληση να διασκεδάσουν ακόμα και μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, έτσι ώστε η πόλη μας, που ίδιοι οι πολίτες της, την χαρακτηρίζουν "φαντασμα", να ζωντανέψει αυτές τις είκοσι ημέρες.

Ας ενωθούμε όλοι να αναβιώσουμε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας και να αφήσουμε συνήθειες χρόνων να δώσουν στην Καστοριά μας το χαμένο της χρώμα.
Καλές γιορτές και καλά Ραγκουτσαρια.

                                                                      Χάρης Ευαγγέλου
 


Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ