Τι μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Τετάρτη 14/11 προτείνει:


Ζυμαρόπιτα Ηπείρου

ΥΛΙΚΑ

    500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    150 γρ.ελαιόλαδο
    150 ml φρέσκο γάλα πλήρες
    200 ml νερό
    1αυγό
    250 γρ. τυρί φέτα
    1 κ.γ.αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου (30 Χ 38εκ), προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και βάζουμε το ταψί να ζεσταθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε

    Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και σταδιακά το νερό (200 ml)
    Ανακατεύουμε κυκλικά προσπαθώντας σταδιακά να ενσωματώσουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός

    Εάν δεν ανακατεύεται εύκολα επειδή είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 50 ml νερό

    Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

    Αδειάζουμε το χυλό στο ζεσταμένο ταψί, θρυμματίζουμε επάνω στην επιφάνεια την υπόλοιπη φέτα (50 γρ.) και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

    Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια

Πηγή: alevri.com
Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ