"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Τετάρτη;

Το μενού για αύριο Τετάρτη 7/11 προτείνει:


Μεσογειακή Μακαρονάδα
 
Υλικά
1.    1 σάλτσα ντομάτας
2.    1 κουτί πολτό ντομάτας (τύπου κύκνος)
3.    Ντοματίνια (όσα θέλετε)
4.    Ελιές κομμένες σε ροδέλες (όσες θέλετε)
5.    Φέτα όση θέλετε
6.    Μαϊντανό (εάν και όσο θέλετε)
7.    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8.    Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
9.    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
10.    Ρίγανη
11.    Αλάτι
12.    Πιπέρι
13.    Ελαιόλαδο
14.    Μακαρόνια spaghetti

Βήματα
 
1.    Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε την ρίγανη τα ντοματίνια το μαϊντανό και τις ελιές και ανακατεύετε ίσα ίσα.
2.    Στην συνέχεια σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μόλις κάψει προσθέτετε τα υλικά και τσιγαρίζετε για πέντε με εφτά λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
3.    Μετά ρίχνετε ένα κουτί σάλτσα ντομάτας και ένα με ενάμιση ποτήρι νερό στο τηγάνι και σε ένα μπολ βάζετε τρεις κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας ανακατεύετε με νερό όσο χρειάζεται και μετά το πρόσθετε στο τηγάνι.
4.    Αφού ανακατέψετε καλά την σάλτσα πρόσθετε το αλάτι το πιπέρι και την φέτα ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Εάν δείτε ότι η σάλτσα αργεί να σφίξει μπορείτε να ρίξετε ένα με τρία κουταλάκια του γλυκού αλεύρι ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί με την σάλτσα και να μην σβολιάσει!
5.    Δοκιμάζετε την σάλτσα και ανάλογα την προτίμηση σας ρίχνετε ένα η παραπάνω κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για να τραβήξει την ξινίλα της ντομάτας. Προσωπικά εγώ θεωρώ (γιατί δεν θέλω να είναι γλυκιά) ότι με ένα-δύο κουταλάκια ζάχαρη είναι ότι πρέπει!
6.    Βράζετε al dente τα spaghetti σας (κατά προτίμηση λεπτό νούμερο) και σερβίρετε γαρνίροντας με extra φέτα από πάνω!
7.    Σημείωση: Προσοχή μην κάνετε πολύ νερουλή την σάλτσα! Όχι παραπάνω η λιγότερο νερό από όσο χρειάζεται ο πολτός ντομάτας θέλουμε να είναι ούτε πολύ νερουλή ούτε πολύ σφιχτή!

Πηγή: cookpad.com




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ