"


Τί μαγειρεύουμε αύριο Σάββατο;

Το μενού για αύριο Σάββατο 24/11 προτείνει:


Παστίτσιο με κιμά, μελιτζάνα και μανιτάρια

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
500 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τον κιμά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρούς κύβους
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα
1 κ.σ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
600 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 αβγά
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος. Αναμιγνύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά και το μοσχοκάρυδο.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σε αρκετό αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα ραντίζουμε με μία κουταλιά της σούπας λάδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τον κιμά με το λάδι και το βούτυρο μέχρι να «ξανθίσει». Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και συμπληρώνουμε λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μειωθούν τα υγρά του. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε πάνω τον κιμά, ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: queen.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ