Το μενού για αύριο Σάββατο 3 Οκτωβρίου προτείνει
Λαχανοντολμάδες
Υλικά
1. 1 λάχανο μέτριο
2. 500 γρ. κιμά
3. 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
4. 2 κρεμυδάκια φρέσκα
5. 1 κρεμύδι ξερό
6. μαιντανό
7. ανηθο
8. λάδι
9. αλάτι
10. πιπέρι
11. 2 αυγά φρέσκα
12. 1 λεμόνι
13. 1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
Βήματα
1. Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
2. Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον ανηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζουμε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
4. Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
5. Μόλις ειναι ετοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιό πηχτό ζουμάκι βάζουμε το κόρν φλάουρ.
6. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στό φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.
Πηγή: cookpad.com