"


Τι μαγειρεύουμε αύριο Πέμπτη;

Το μενού για αύριο Πέμπτη 22/11 προτείνει:


Χοιρινά μπριζολάκια με κρεμώδη σάλτσα μυρωδικών

Φιλεταρισμένα μπριζολάκια σε σάλτσα με άρωμα λεμόνι και ρίγανη

Συστατικά 
 
Για τις μπριζόλες:
•    2 κ. σούπας βούτυρο
•    4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
•    1/4 φλ. αλεύρι
•    1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
•    1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
•    1 κ. γλυκού ρίγανη
•    αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
•    2 κ. σούπας βούτυρο
•    2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•    1 κ. σούπας αλεύρι
•    1/2 φλ. λευκό κρασί
•    1/2 λεμόνι χυμός
•    1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
•    1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
•    1 κ. γλυκού ρίγανη
•    4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
•    αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος 
 
•    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.

•    Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα μπριζολάκια και πέρασέ τα από το μείγμα αλευριού.
•    Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

•    Βάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα τέσσερα λεπτά.

•    Βγάλε τα μπριζολάκια και διατήρησέ τα ζεστά σε μια πιατέλα.

•    Ξαναβάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.

•    Ρίξε και το αλεύρι και σιγά-σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς.

•    Στύψε το λεμόνι, πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος.

•    Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.

•    Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ξαναβάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι.

•    Περίχυσέ τα με τη σάλτσα και σιγόβρασε τα υλικά μαζί για τέσσερα λεπτά πριν σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr




Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ