Το μενού για αύριο Πέμπτη 22/11 προτείνει:
Χοιρινά μπριζολάκια με κρεμώδη σάλτσα μυρωδικών
Φιλεταρισμένα μπριζολάκια σε σάλτσα με άρωμα λεμόνι και ρίγανη
Συστατικά
Για τις μπριζόλες:
• 2 κ. σούπας βούτυρο
• 4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
• 1/4 φλ. αλεύρι
• 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
• 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
• 1 κ. γλυκού ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
• 2 κ. σούπας βούτυρο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 κ. σούπας αλεύρι
• 1/2 φλ. λευκό κρασί
• 1/2 λεμόνι χυμός
• 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
• 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
• 1 κ. γλυκού ρίγανη
• 4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
• αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
• Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα μπριζολάκια και πέρασέ τα από το μείγμα αλευριού.
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Βάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα τέσσερα λεπτά.
• Βγάλε τα μπριζολάκια και διατήρησέ τα ζεστά σε μια πιατέλα.
• Ξαναβάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
• Ρίξε και το αλεύρι και σιγά-σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς.
• Στύψε το λεμόνι, πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος.
• Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
• Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ξαναβάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι.
• Περίχυσέ τα με τη σάλτσα και σιγόβρασε τα υλικά μαζί για τέσσερα λεπτά πριν σερβίρεις.
Πηγή: tlife.gr